Jan 10, 2016

Deget

Un deget, un deget ca oricare altul. Magic însă pentru că se mișca sub forța motoarelor pneumatice ale Mâinii inevitabil spre mine. A venit atât de aproape că îi puteam distinge amprenta, labirint bizantin sub formă de melc, foarte frumos și se presupune unic. Evident că l-am muscat. Nu a fost cine știe ce, ca și cum aș fi muscat dintr-un morcov și pop era deja desprins în gura mea. Bio-mecanismul de care era legat micul digit aproape și-a pierdut mințile când a realizat ce s-a întâmplat. Nu o să te mint, mi-a fost umpic rău la început, și primul instinct a fost să-l scuip însă nu nu, trebuia să-i fac în ciuda Mâinii așa ca l-am ținut între dinți. Trebuia să-l simt și între măsele, l-am testat ca pe o vișină coaptă. Degetul meu era moale consistent și zemos.

În acest timp alte ființe, ce ar fi putut fi supranaturale la ce puterea aveau asupra mea, m-au luat pe sus și pus într-o cameră făcută din antimaterie. Trebuie să fi fost antimaterie întrucât nu aveam voie să mă ating nimic și se micșora de fiecare dată când nu eram atent. Zeii pitici au ieșit hotărât și m-au trimis pe țărmurile plutoniene pentru interogatorii. Aveam să-l înghit, știam că acești grăsuți urmau să mă întrebe pe unde e. Una dintre inteligențele astea superioare chiar a avut idea ridicolă că micuța falangă ar putea fi reatașată în vrun fel, cu vreo magie albă și degete ascuțite, vă spun eu prostii. Toți piticii ăștia mari de lângă mine se mișcau greu și cu intenție așa că după un timp m-am oprit din mestecat și l-am înghițit, nici măcar nu și-au dat seama.

Sucurile gastrice pot dizolva fier, și asta e un anunț publicitar fals. Când m-am dus într-un final la baie în mijlocul mizeriei plutitoare era un mic os de fildeș. L-as fi luat, serios, fără nici o scârba, l-aș fi pus la gât, sau poate vârf la arătătorul de la scoală ca toți să arate cu degetul la hartă. Din păcate piticii încă erau cu ochii pe mine și toți trebuie să trăim cu dezamăgirea. Asta e lecția ce am luat-o din întâmplarea asta, așa că am tras apa.

Cu toate astea oamenii au continuat să exagereze, să mă arate cu degetul, parca mi se face poftă doar când mă gândesc. Ce tot încerc să-ți zic aici ... nu îmi stârnii apetitul.


Artă de Anca Toma
English version: Finger

No comments :

Post a Comment